FSC-CCOO País Valencià | 5 de març 2024.

La Comissió de Coordinació de Policia Local CV reclama millores en la gestió de la Generalitat

  • El dia 10 de novembre, a les 11 hores, realitzaran una concentració davant el Palau GVA

Les organitzacions sindicals membres del màxim òrgan de representació dels Cossos de la Policia Local de la Comunitat Valenciana (UGT-CCOO - CSIF i SPPLB), van manifestar aquest dimarts en roda de premsa els seus requeriments “davant la nefasta gestió de la Policia Local per part de la Generalitat”.

26/10/2021.
Roda de premsa realitzada en la pl. de l'Ajuntament de València

Roda de premsa realitzada en la pl. de l'Ajuntament de València

Entre les qüestions plantejades en la roda de premsa, cal destacar:

1. La total paralització del diàleg i la negociació en la Comissió de Coordinació de Policia Local de la Comunitat Valenciana.

2. La inhibició de la Conselleria davant els incompliments de diverses normes en matèria de Policia Local per part de molts ajuntaments.

3. La falta d'inversió i previsió en matèria de Policia Local per part del Consell.

4. La suspensió sine die del 52 Curs Bàsic de Policia Local, amb només 48 hores d'antelació, cosa que ha causat un greu perjudici als agents i als ajuntaments on presten els seus serveis.

5. El retard injustificat del Reglament de l'IVASPE, que el dote de vertadera AUTORITAT i RESPONSABILITAT en tot el que implique formació policies i serveis d'emergències.

6. La necessitat de creació urgent d'un mòdul específic de Formació Professional en matèria de policia local, amb la implantació del Títol de Tècnic Superior en Seguretat, per a l'accés al Grup B.

7. La falta de negociació per a l'aprovació urgent del Decret d'homogeneïtzació i equiparació de les retribucions complementàries dels policies locals, per a acabar amb les grandíssimes diferències econòmiques que hi ha entre les diferents plantilles, així com respecte a la Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policies Autonòmiques.

8. La negociació del Decret de prevenció de riscos laborals en els cossos de la policia local.

9. La creació d'una Comissió d'Estudi per al la creació d'un Cos Únic de Policia Autonòmica.

10. L'aprovació i publicació dels decrets d'uniformitat i mitjans tècnics i armament.

11. L'aprovació definitiva del nou Decret d'accés i mobilitat de la policia local.

12. L'aprovació del Decret d'encàrrec de gestió per a la realització dels processos d'oposició centralitzats.

Per tot això i per la dignitat professional i el reconeixement de la tasca dels cossos de la Policia Local, els sindicats convocants iniciaran una ronda de contactes amb els diferents grups polítics de les Corts Valencianes per traslladar-los la situació.