FSC-CCOO País Valencià | 13 de juliol 2024.

Històries de dones que van plantar cara a la desigualtat

  • 10.00 h. Assemblea virtual a través del Canal de YouTube de CCOO PV
  • 12.00 h. Concentracions en els centres de treball i en les seus de CCOO PV

CCOO PV celebra el 8 de març amb una assemblea virtual on es presentarà la web del projecte ‘Sindicalistes feministes’, la divulgació de testimonis de dones treballadores que han lluitat col·lectivament contra la discriminació i per la igualtat.

03/03/2021.
Assemblea 8 març

Assemblea 8 març

"Per seguir avançant en igualtat hem de tindre clar d’on venim, on estem, on volem anar i de quina manera. Valorar els avanços que hi ha hagut, i reconéixer els protagonistes i les protagonistes d’aquestes conquestes, atés que els drets i les llibertats no arriben sols sinó que són el fruit de moltes lluites col·lectives”. Així introdueix Cloti Iborra, secretària de la Dona, Polítiques LGTBI i Institucional de CCOO PV, el projecte que el sindicat presentarà el pròxim 8 de març: la web sindicalistesfeministes.com. Històries de dones que han anat construint un sindicalisme feminista.

Aquesta web està impulsada per la Secretaria de la Dona, Polítiques LGTBI i Institucional i la FEIS de CCOO PV. Dona accés als testimoniatges de 53 dones, recopilats des de 2004 fins a 2020 en tres projectes amb els mateixos objectius. Els primers 24 es van recopilar en un llibre i una exposició titulats ‘Dones sindicalistes feministes CCOO PV 1956-1982', coordinats per Vicenta Verdugo, Dolores Sánchez i Alberto Gómez. Deu testimoniatges pertanyen a sindicalistes de les comarques del sud, en un treball coordinat per María Candelas i Isabel Alonso. I finalment, vint històries han sigut registrades en 2020 per un equip format per Julia García, María García, Cristina Gil, Charo Manjón, coordinat per Vicent Gregori.

El projecte es presentarà en una assemblea virtual el dia 8 de març, Dia de les Dones Treballadores, a les 10.00 hores, a través del canal de YouTube de CCOO PV. Hi intervindran el secretari general de CCOO PV, Juan Cruz; la secretària de la Dona, Polítiques LGTBI i Institucional de CCOO PV, Cloti Iborra; el coordinador del projecte, Vicent Gregori i dues de les dones entrevistades.

CCOO PV ha convocat concentracions en els centres de treball i a les seus sindicals de tot el País Valencià, a les 12.00 hores.