FSC-CCOO País Valencià | 29 de febrer 2024.

Abandó dels òrgans judicials valencians per part de la Conselleria de Justícia

  El sector de Justícia de la FSC de CCOO PV alerta de la persistent falta de cobertura de les baixes i vacants, fet que manté alguns jutjats a la vora del tancament i resta eficàcia al pla extraordinari de reforç per a esmenar el retard causat per la pandèmia.

  23/02/2021.
  Ciutat de la Justícia de València

  Ciutat de la Justícia de València

  La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV va denunciar fa mesos la situació d'extrema gravetat en la qual es trobaven alguns òrgans judicials, on la falta de cobertura de places, sobretot en el cas de les baixes per malaltia, minvava les plantilles de tal manera que resultava impossible la prestació del servei, fins a l'extrem d'haver de tancar-ne algun.

  La coordinadora del sector Justícia de CCOO PV, Marian Rubí, afirma que aquesta situació s'acarnissa especialment en aquells centres amb menor nombre de personal en plantilla, com els jutjats de pau. “Ens trobem amb situacions com la del Jutjat de Pau d'Aldaia, on de les 4 persones que componen la plantilla, 3 estan de baixa i hi ha una sola persona atenent l'òrgan des de fa més d'un mes, o el Servei d'actes de comunicació de Torrevella, on hi ha dues places sense cobrir des de fa un any”, lamenta.

  “De poc serveixen els plans extraordinaris de reforç per a poder compensar el retard acumulat durant el període de confinament, en el qual es van suspendre els terminis judicials, si després no es fa un esforç real perquè els òrgans judicials de la Comunitat Valenciana tinguen una dotació de personal suficient per a dur a terme la posada al dia, a més de l'atenció diària”, conclou Rubí.

  Comissions Obreres denúncia que situacions com aquesta fan que resulte del tot impossible prestar un servei adequat i ràpid a la ciutadania, i insta a la consellera Gabriela Bravo a no consentir-les ni un dia més.