FSC-CCOO País Valencià | 17 d?abril 2024.

La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV impugna el Conveni de l'Ajuntament de València per discriminació salarial

  El sindicat impugna davant el Jutjat Social el Conveni Col•lectiu de l'Ajuntament de València per discriminació salarial al personal temporal contractat mitjançant programes d'ocupació jove. La FSC CCOO PV demana que es declare nul•la la clàusula que permet al Consistori pagar menys pel mateix treball.

  02/11/2020.
  Ajuntament de València.

  Ajuntament de València.

  La FSC CCOO PV ha presentat una demanda de conflicte col·lectiu en el Jutjat Social, la qual sol·licita que es declare il·legal la clàusula del conveni de l'Ajuntament que permet discriminar salarialment el personal temporal contractat a través dels programes d'ocupació jove EMCUJU i EMPUJU.

  Aquesta demanda, presentada divendres passat, és a causa de la denúncia presentada al novembre de 2019 per la Secció Sindical de CCOO de l'Ajuntament de València davant la Inspecció de Treball. Concretament, la FSC CCOO PV va denunciar la incorrecta classificació professional en els grups de cotització del personal del programa EMCUJU, així com la discriminació salarial per la qual tots dos col·lectius, EMCUJU i EMPUJU, percebien un salari bastant inferior al que correspon en llocs de treball equivalents de la plantilla municipal.

  Després de les oportunes comprovacions, la Inspecció de Treball va donar la raó a la Secció Sindical de CCOO referent als grups de cotització, obligant l'Ajuntament a rectificar la classificació d'aquest personal atesa la titulació requerida i les funcions realitzades en els seus llocs de treball. Quant a la discriminació salarial denunciada per FSC CCOO PV, la Inspecció es va declarar incompetent i va remetre al sindicat a la via judicial, en trobar-se establida aquesta desigualtat en el propi Conveni Col·lectiu de l'Ajuntament.

  En la seua lluita per una ocupació juvenil de qualitat, amb drets i salaris dignes, CCOO acudeix als tribunals perquè es declare nul·la la clàusula del conveni de laborals que permet a l'Ajuntament pagar menys pel mateix treball als qui són contractats de manera temporal, vulnerant així el principi de no-discriminació en les condicions de treball per raons d'edat o de duració del contracte.