La FSC CCOO PV denuncia la precària situació laboral de la plantilla de l’Ajuntament de Puçol

  La secció sindical de CCOO en el consistori reitera la seua denúncia respecte a la mancança estructural de personal, que “funciona sota mínims d'efectius, no sols en policia local, sinó en diversos departaments”.

  26/09/2020.
  Ajuntament de Puçol

  Ajuntament de Puçol

  El sindicat va posar de manifest aquest estiu la precària situació del servei provocada per la falta d'efectius de la policia local, ja que fa deu anys que no s'hi incorporen nous agents. Una situació que no se circumscriu a aquest cos, sinó que es repeteix en la resta de departaments. Una plantilla municipal cada vegada més envellida i sobrecarregada de treball en la qual no es cobreixen les baixes ni les jubilacions.

  Puçol té pràcticament 20.000 habitants, més els increments poblacionals en època estival i caps de setmana, només disposa d'una patrulla per al poble, platja, urbanitzacions i la resta del terme municipal. Aquesta situació es remunta a desembre de 2018, data en la qual es va produir la jubilació de 7 agents, uns llocs de treball que avui dia encara no s'han cobert.

  Es va salvant la precària situació realitzant hores extres (en el cas de l'any 2019, en el conjunt de la plantilla de l'Ajuntament, s'han fet prop de 7000 hores, amb el cost econòmic que això reporta a les arques de l'Administració) en lloc de cobrir els llocs de treball vacants i solucionar el problema, cosa que ocasiona el descuit de nuclis poblacionals i d'espais públics per falta de personal.

  La Federació de Serveis a la Ciutadania qüestiona els arguments esgrimits per l'alcaldessa del municipi en roda de premsa, que redueix les reivindicacions sindicals a un tema econòmic, i obvia que CCOO porta anys plantejant el menystinc a l'hora de negociar, sense donar solució a temes tan importants com el conveni laboral, la carrera professional, una reglamentació de productivitats, roba de treball, etc.

  Respecte a la prevenció de la COVID-19, el sindicat reivindica igualtat de tracte i reclama a l'alcaldessa, com a màxima representant del municipi, que faça extensible a la Conselleria corresponent, l'exigència de proves PCR, no sols “per a tot el professorat dels col·legis del municipi”, sinó per a tot el personal de l'Ajuntament de Puçol.

  Des de la FSC censuren que l'alcaldessa “haja volgut mostrar a la ciutadania que la policia local és una mercenària per justificar l'injustificable”. El sindicat denuncia la dilatació dels procediments de selecció de personal, que repercuteix en la precarització del servei patida per la ciutadania i per la plantilla.

  També consideren injustificable l’augment encobert de sou sense negociació als alts càrrecs que més cobren, amb quantitats mensuals pròximes als cinc-cents euros. Uns increments denunciats per CCOO en els tribunals de justícia, mitjançant la demanda d'un contenciós administratiu.

  CCOO recorda que els agents de policia realitzen les mateixes hores anuals que la resta del personal funcionari de l'Ajuntament, amb la peculiaritat de treballar nits, caps de setmana i festius nacionals i demanar-los que cobrisquen les hores de les places vacants.

  Finalment, el sindicat denuncia la deterioració d'un model referent, tant de policia com de la resta dels treballadors i de les treballadores, per a tota l'Horta Nord, que ha passat a ser un municipi de pas per als seus treballadors públics, a l'espera d'una oportunitat de trasllat a altres administracions pròximes.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.