FSC-CCOO País Valencià | 17 d?abril 2024.

28J Dia de l'Orgull LGTBI+ 2020

CCOO PV celebra l'Orgull de Ser dones lesbianes, trans, bisexuals

  Comissions Obreres se suma a la celebració de l'Orgull LGTBI+ 2020, present enguany en finestres, terrasses i balcons des del 26 de juny fins al 5 de juliol. El sindicat anima a participar en la manifestació estatal virtual del 4 de juliol a les 19 hores, organitzada per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB), amb el lema “Sororitat i feminisme per a Transformar. Dones lesbianes, trans i bisexuals en acció! Per les més vulnerables!”.

   

  28/06/2020.

  URL | Código para insertar

  Amb motiu dels actes de celebració del Dia de l'Orgull LGTBI+ i CCOO desitja reiterar el seu compromís a frenar l’LGTBIfòbia, en un any especialment complicat i assolat per la pandèmia del coronavirus.

  La crisi sanitària i també social i econòmica ha fet emergir problemes enquistats. Els qui ja partien d'una situació de vulnerabilitat no poden veure encara més agreujades les seues condicions de vida.

  Quan diem #STOPLGTBIfòbia volem incidir a acabar amb la intolerància i els prejudicis socials que encara perviuen en relació a les persones LGTBI+.

  Quan diem #STOPLGTBifòbia ens reafirmem en la necessitat d'avançar en drets per a totes les persones LGTBI+.

  Aquest Orgull 2020, organitzat per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB) se celebrarà el pròxim dia 4 de juliol, amb una manifestació virtual sota el lema “Sororitat i feminisme per a transformar. Dones lesbianes, trans i bisexuals en acció! Per les més vulnerables!”.

  Seran les dones lesbianes, trans i bisexuals les protagonistes de l'orgull d'enguany que reivindicarà més feminisme i més drets. Perquè ser lesbiana, trans o bisexual significa enfrontar-se tant al masclisme imperant com a l’LGTBifòbia.

  Una manifestació reivindicativa i, alhora festiva, a la qual CCOO estiguè ben present a les xarxes aquest 28J Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+, i que tornarà a palesar el seu compromís amb els drets i llibertat sexual de totes les persones en la manifestació virtual del 4 de juliol.

  Manifest reivindicatiu:

  . CCOO continuarà treballant davant el masclisme i davant l’LGTBIfòbia que colpeja amb duresa especial les dones trans, bisexuals i lesbianes.

  . CCOO continuarà treballant en la millora de vida i les condicions materials de totes les persones LGTBI+.

  . CCOO continuarà treballant perquè la igualtat en l'ocupació siga una realitat, perquè la situació actual és realment preocupant: un 72 % de les persones LGTBI+ (7 de cada 10) evita dir que ho és en el seu lloc de treball perquè entén que els perjudicarà en el seu desenvolupament professional, segons dades del Projecte europeu avançant en la gestió de la diversitat LGTB+ en el sector públic i privat (ADIM).

  . CCOO continuarà demanant polítiques no discriminatòries en matèria d'ocupació, especialment per a les persones trans, que es troben amb un 80 % en l’atur. A més, un 38 % afirma haver sigut discriminades a l'hora de buscar un treball, segons una enquesta de l’Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europea.

  . CCOO continuarà treballant en la negociació de clàusules en els convenis col·lectius que posen fi a les discriminacions en el món del treball.

  . CCOO continuarà exigint l'aprovació d'una llei estatal LGTBI+ que consolide drets en l’àmbit nacional i que aposte per la despatologització de les persones trans i pel dret d'autodeterminació de gènere.

  . CCOO continuarà exigint una atenció sanitària que tinga en compte les necessitats de les persones LGTBI+.

  . CCOO continuarà treballant perquè la diversitat sexual i de gènere estiga present en les aules i perquè xiquets, xiquetes i adolescents LGTBI+ no patisquen cap mena de discriminació o d’assetjament.

  . CCOO continuarà treballant en la protecció dels drets de les persones joves LGTBI+ que durant aquesta pandèmia s'han vist obligades a “armaritzar-se” davant les seues famílies.

  . CCOO continuarà denunciant els delictes d'odi contra la població LGTBI+ i anima a la seua denúncia.

  L'orgull LGTBI+ estarà present enguany en finestres, terrasses i balcons. Serà del 26 de juny al 5 de juliol i des de CCOO us animem a participar-hi tant en aquestes accions de visibilitat i reivindicació com en la manifestació estatal virtual del 4 de juliol a les 19.00 hores.

  #StopLGTBifòbia

  #OrgulloDeSer