FSC-CCOO País Valencià | 17 d?abril 2024.

Les treballadores de neteja dels col·legis públics de València continuen defensant els seus drets

  Aquest dimarts dia 16 de juny, a les 10 hores, el Comité d'Empresa d'Óptima Facility Services SL ha realitzat una concentració SIMBÒLICA a la porta de l'Ajuntament de València, a la qual només ha assistit una representació de la plantilla, guardant totes les mesures de seguretat. Durant la concentració han reclamat la readmissió de les 3 treballadores acomiadades, la no divisió de lots del servei de neteja i el compliment del plec. No descarten la convocatòria d'una vaga a l'inici de curs escolar.

  16/06/2020.

  URL | Código para insertar

  Antecedents del conflicte

  El passat 26 de febrer, les treballadores del servei de neteja dels centres escolars públics de València van decidir convocar dues jornades de vaga els dies 12 i 13 de març. Els motius de la mesura eren la readmissió de les treballadores acomiadades i l'oposició a la divisió perjudicial en lots del servei per part de l'Ajuntament, amb la consegüent deterioració de la qualitat i de les condicions de prestació.

  Davant l'evolució de la pandèmia, la responsabilitat de les treballadores va facilitar una desconvocatòria de la vaga prevista, una decisió que va anteposar la salut i seguretat dels membres de les comunitats educatives afectades (alumnat, famílies, personal docent i de serveis associats) a la defensa legítima dels seus drets i del servei.

  Tres mesos després, la situació ha empitjorat. Inspecció de Treball va notificar a l'empresa l'existència d'irregularitats i de contractes temporals en frau de llei, instant-li a esmenar-les. Aquest requeriment ha significat la conversió de més de vuit contractes temporals fraudulents a indefinits, però l'adjudicatària es nega a readmetre les persones acomiadades, que figuraven en la denúncia de frau elevada a la Inspecció, i que hagueren sigut indefinides.

  CCOO celebra que l'Ajuntament de València haja defensat que les treballadores del servei de neteja dels col·legis públics mantinguen les condicions laborals prèvies a l'estat d'alarma. No obstant això, des de Construcció i Serveis PV denuncien que la Direcció d'Óptima Facility Services SL continua incomplint sistemàticament el plec, i intenta tindre fins i tot més beneficis que abans de l'estat d'alarma.

  “És inacceptable que l'empresa aprofite en benefici propi la decisió del consistori de continuar abonant el 100 % del servei durant aquests mesos per no perjudicar la plantilla, mentre continua negant-se a readmetre les treballadores acomiadades” Pedro Medina, CCOO Neteja col·legis públics de València.